Even voorstellen

Joland Widdershoven

MfN-Register familiemediator te Eindhoven

NIEUW: Sinds eind augustus 2023 huur ik ruimte bij Het Coachhuis, vooral in Eindhoven en Helmond. Op aanvraag kan ik op veel plekken in Nederland terecht. Iedereen is hier welkom voor een kennismakingsgesprek en mogelijk meer.

Mijn werkervaring ligt vooral op maatschappelijk en pedagogisch werk, en ik ben een “verbinder”. Sinds 2004 werkte ik bij Vereniging Humanitas, als coördinator voor Opvoedondersteuning en Begeleide OmgangsRegeling (BOR). Ik begeleidde hier veel ouders en kinderen die na de scheiding met elkaar in conflict bleven. Hoewel ik vanuit een neutrale positie vaak diverse kanten van een verhaal kan zien, heb ik geleerd geen partij te kiezen voor één van de ouders, maar wel enigszins voor de kinderen. Zij hebben tenslotte niet om een scheiding of andere problemen gevraagd! Deze ervaring heeft me o.a. gemotiveerd om mediator te worden. Sinds 2015 ben ik als mediator werkzaam, en sinds april 2017 als geregistreerd familiemediator.
Inmiddels ben ik geschoold KIES-mediator (Kind In Een Scheiding) en bied ook af en toe kindgesprekken aan.

Ik ben moeder van twee volwassen kinderen en oma van 2 prachtige kleindochters. Toen mijn kids 11 en 13 jaar waren ben ik gescheiden, dus ik (her)ken veel emoties die uit elkaar gaan met zich kan meebrengen.
Van reizen, muziek, tuinieren en lezen word ik blij, maar mijn grootste passie is toch wel het communiceren met andere mensen. Als ik hen kan helpen om weer in hun kracht te gaan staan heb ik daar veel voldoening van.
Kinderen staan bij mij op een belangrijke plek. Ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteit van hun latere leven zal verbeteren als zij zich gezien en gewaardeerd voelen in hun jeugd. Zeker na scheiding van hun ouders is dit enorm belangrijk. Als ouders dat goed vinden praat ik graag in vertrouwen met de kinderen over hun ervaringen en wensen. Alleen met hun goedvinden breng ik iets over aan hun ouders.

Bij diverse (dreigende) conflicten tussen personen kan ik een bijdrage leveren om de communicatie weer op gang te brengen. Denk aan familie-conflicten, problemen na de scheiding, mediation rond het sterfbed of mantelzorgkwesties. Wacht liever niet tot een (dreigend) conflict zó hoog is opgelopen dat jullie er samen niet meer uit komen. De schade voor jullie relatie kan dan groot zijn. Maar ook als jullie niet meer weten hoe het verder moet kan ik helpen om weer in gesprek te komen. De enige voorwaarde is dat de partijen bereid zijn om vrijwillig samen aan tafel te komen en zich willen inspannen om tot een oplossing te komen.