Even voorstellen

Joland Widdershoven

MfN-Register familiemediator te Eindhoven

Sinds ik familiemediation aanbied in Eindhoven en regio Zuid-Oost Brabant heb ik een plezierig kantoor net buiten de ring van Eindhoven, waar je gratis voor de deur kunt parkeren.

Mijn werkervaring ligt vooral op pedagogisch gebied, en ik ben een “verbinder”. Sinds 2004 werk ik bij Vereniging Humanitas, als coördinator voor Opvoedondersteuning en Begeleide OmgangsRegeling (BOR).
Ik begeleid veel scheidingen waarbij kinderen betrokken zijn. (Ook zonder kinderen zijn jullie uiteraard welkom). Hoewel ik vanuit een neutrale positie vaak diverse kanten van een verhaal kan zien, heb ik geleerd geen partij te kiezen voor één van de ouders, maar wel voor de kinderen. Zij hebben tenslotte niet om een scheiding gevraagd!
Deze ervaring heeft me o.a. gemotiveerd om mediator te worden.
Niet alleen bij scheidingen maar ook bij andere (dreigende) conflicten tussen personen kan ik een bijdrage leveren om de communicatie weer op gang te brengen. Denk aan mantelzorg- en/of erfeniskwesties, samenwerkingsconflicten en burenruzies. Wacht liever niet tot de ruzie zó hoog is opgelopen dat jullie er samen niet meer uit komen. De schade voor jullie relatie kan dan groot zijn. Maar ook als jullie niet meer weten hoe het verder moet kan ik helpen om weer in gesprek te komen. De enige voorwaarde is dat de partijen bereid zijn om vrijwillig samen aan tafel te komen en zich willen inspannen om tot een oplossing te komen.
Ik ben moeder van twee volwassen kinderen. Toen zij 11 en 13 jaar waren ben ik zelf ook gescheiden, dus ik (her)ken veel emoties die dit met zich kan meebrengen.
Van reizen, zeilen, muziek en lezen word ik blij, maar mijn grootste passie is toch wel het communiceren met andere mensen. Als ik hen help om weer in hun kracht te gaan staan heb ik daar veel voldoening van.
Kinderen staan bij mij op een belangrijke plek. Ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteit van hun latere leven zal verbeteren als zij zich gezien en gewaardeerd voelen in hun jeugd. Zeker bij scheiding van hun ouders is dit enorm belangrijk. Als ouders dat goed vinden praat ik graag in vertrouwen met de kinderen over hun ervaringen en wensen. Alleen met hun goedvinden breng ik iets over aan hun ouders.

Widdershoven Mediation Eindhoven