Even voorstellen

Joland Widdershoven

MfN-Register familiemediator te Eindhoven

Sinds ik mediation aanbied in Eindhoven en regio Zuid-Oost Brabant heb ik een plezierig kantoor net buiten de ring van Eindhoven, waar je gratis voor de deur kunt parkeren. Iedereen is hier welkom voor een kennismakingsgesprek en mogelijk meer.

Mijn werkervaring ligt vooral op maatschappelijk en pedagogisch werk, en ik ben een “verbinder”. Sinds 2004 werkte ik bij Vereniging Humanitas, als coördinator voor Opvoedondersteuning en Begeleide OmgangsRegeling (BOR). Ik begeleidde hier veel scheidingen waarbij kinderen betrokken zijn. Hoewel ik vanuit een neutrale positie vaak diverse kanten van een verhaal kan zien, heb ik geleerd geen partij te kiezen voor één van de ouders, maar wel enigszins voor de kinderen. Zij hebben tenslotte niet om een scheiding gevraagd! Deze ervaring heeft me o.a. gemotiveerd om mediator te worden. Sinds maart 2021 ben ik volledig als mediator werkzaam.
Inmiddels ben ik geschoold KIES-mediator (Kind In Een Scheiding) en bied ook kindgesprekken aan.
Niet alleen bij scheidingen maar ook bij andere (dreigende) conflicten tussen personen kan ik een bijdrage leveren om de communicatie weer op gang te brengen. Denk aan mediation rond het sterfbed, familieconflicten, mantelzorgkwesties of burenruzies. Wacht liever niet tot een (dreigend) conflict zó hoog is opgelopen dat jullie er samen niet meer uit komen. De schade voor jullie relatie kan dan groot zijn. Maar ook als jullie niet meer weten hoe het verder moet kan ik helpen om weer in gesprek te komen. De enige voorwaarde is dat de partijen bereid zijn om vrijwillig samen aan tafel te komen en zich willen inspannen om tot een oplossing te komen.
Ik ben moeder van twee volwassen kinderen en oma van een prachtige kleindochter. Toen mijn kids 11 en 13 jaar waren ben ik gescheiden, dus ik (her)ken veel emoties die uit elkaar gaan met zich kan meebrengen.
Van reizen, zeilen, muziek, tuinieren en lezen word ik blij, maar mijn grootste passie is toch wel het communiceren met andere mensen. Als ik hen kan helpen om weer in hun kracht te gaan staan heb ik daar veel voldoening van.
Kinderen staan bij mij op een belangrijke plek. Ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteit van hun latere leven zal verbeteren als zij zich gezien en gewaardeerd voelen in hun jeugd. Zeker bij scheiding van hun ouders is dit enorm belangrijk. Als ouders dat goed vinden praat ik graag in vertrouwen met de kinderen over hun ervaringen en wensen. Alleen met hun goedvinden breng ik iets over aan hun ouders.

Widdershoven Mediation Eindhoven